NOVOSTI

Lufthansa i Austrian obnovili promet prema Splitu

Dva avioprijevoznika iz Lufthansa grupacije, sama Lufthansa i Austrian Airlines, nakon zimske stanke obnovili su promet prema splitskoj zračnoj luci.

Lufthansa i Austrian obnovili promet prema Splitu
Photo: Croatian Aviation

Ovog petka i subote, 22. i 23. ožujka, njemačka Lufthansa i Austrian Airlines, nakon višemjesečne pauze obnovili su promet na svojim redovnim sezonskim linijama prema Zračnoj luci Split.

Iako ova dva prijevoznika, kao i brojni drugi, prema Splitu prometuju isključivo u ljetnom redu letenja, s obzirom na to da ove godine isti stupa na snagu 31. ožujka, na blagdan Uskrsa, Lufthansa i Austrian Airlines, upravo zbog spomenutog blagdana pokrenuli su svoje sezonske linije prema Splitu tjedan ranije prije početka ljetnog reda letenja.

Lufthansa je ovog petka, 22. ožujka, obnovila promet između Frankfurta i Splita s zrakoplovima tipa A320 koji je na liniji prometovao i danas, a najavljen je i za sutra, dok su letovi istog prijevoznika na spomenutoj liniji najavljeni i idućeg petka i subote, dok u nedjelju na snagu stupa ljetni red letenja.

Austrian Airlines je danas obavio prvi let ovog proljeća između Beča i Splita, a do Uskrsa će između dva spomenuta grada obaviti još pet rotacija (24., 26., 27., 29. i 30.03.).

Valja također spomenuti i nizozemski KLM koji je tokom cijele zime povezivao Amsterdam i Split s zrakoplovima tipa E90 kapaciteta 100 putnika, dok je ove subote na liniji, zbog povećane potražnje, prometovao zrakoplov tipa B737-800 značajno većeg kapaciteta.

S početkom ljetnog reda letenja, odnosno od samog blagdana Uskrsa, splitska će zračna luka ponovno značajno povećati broj prijevoznika i linija, pred njom je, prema svim dostupnim podacima i trenutnim najavama, još jedna uspješna i rekordna sezona.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar