NOVOSTI

Letovi Croatia Airlinesa sada u sklopu schengenskog režima

Nakon što je 1. siječnja 2023. Republika Hrvatska pristupila Schengenu u kopnenom i pomorskom prometu, danas je režim putovanja bez graničnih kontrola počeo vrijediti i u zračnom prometu između Hrvatske i država schengenskog područja. Sukladno tome, danas su letovi Croatia Airlinesa postali domaći letovi unutar Europe, što putnicima omogućuje brže i protočnije putovanje u Hrvatsku te iz Hrvatske u države potpisnice schengenskog sporazuma.

Letovi Croatia Airlinesa sada u sklopu schengenskog režima
Photo: Croatia Airlines

Tim povodom danas je u Zračnoj luci Frankfurt održana prigodna svečanost na kojoj je obilježen prvi let Croatia Airlinesa iz Frankfurta u Zagreb (broj leta OU417) u sklopu schengenskog režima putovanja.

  • Drago nam je što naši putnici s početkom ovogodišnjeg ljetnog reda letenja mogu još lakše, brže i ugodnije putovati u Hrvatsku, kao i iz Hrvatske u države koje primjenjuju schengenski režim. Nakon što su ukinuta mnoga ograničenja u putovanju koja su bila uzrokovana pandemijom koronavirusa, putnici sada dobivaju još veću slobodu kretanja unutar Europe i nadamo se da će to dodatno pridonijeti njihovoj odluci da za poslovna i privatna putovanja izaberu zračni prijevoz – rekao je Mato Radić, rukovoditelj prodajnog tržišta Croatia Airlinesa za središnju Europu.

Vrijedi podsjetiti kako je nacionalni avioprijevoznik svoj prvi međunarodni let obavio upravo na liniji Zagreb – Frankfurt, 5. travnja 1992. godine, čime je počelo povezivanje Hrvatske sa svijetom u međunarodnom zračnom prometu.

Croatia Airlines tijekom ovogodišnje turističke sezone planira povezivati Hrvatsku s 23 europska odredišta, među kojima je 18 odredišta u prostoru Schengena, a granične kontrole i dalje će se primjenjivati za letove u/iz odredišta na području država izvan schengenskog područja (V. Britanija, Irska, Makedonija, BiH i Rumunjska).

2 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar