NOVOSTI

KLM planira više letova prema Splitu i u zimskom redu letenja

Nizozemski KLM ovog ljeta značajno povećava svoj kapacitet prema Hrvatskoj, uvodeći dodatne letove prema Splitu i Dubrovniku, no doći će i do povećanja broja tjednih rotacija i u zimskom redu letenja.

KLM planira više letova prema Splitu i u zimskom redu letenja

Nizozemski KLM već godinama prometuje prema Splitu, konstantno povećavajući kapacitet i broj tjednih operacija. Tako je uz Zagreb, i Split postao cjelogodišnja destinacija ovog velikog avioprijevoznika. Broj tjednih rotacija zimi je varirao, prije dvije godine letovi su na ovoj liniji u zimskim mjesecima bili dostupni od 5 do 7 puta tjedno, dok je prošle zime KLM između Amsterdama i Splita prometovao tek jednom tjedno.

Prema posljednjim informacijama, KLM sljedeću zimu planira povećanje kapaciteta i broja tjednih rotacija u odnosu na prošlu zimu. Umjesto jednog tjednog leta, subotom, nizozemski prijevoznik za sljedeću zimu planira tri tjedna leta, svakog petka, subote i nedjelje.

Na liniji će u zimskim mjesecima prometovati KLM Cityhopper s zrakoplovima tipa Embraer, nedjeljom su planirani zrakoplovi tipa E75 kapaciteta 88 sjedala, dok će petkom i subotom na liniji prometovati zrakoplovi tipa E90, kapaciteta 100 sjedala.

Podsjećamo, KLM trenutno između Splita i Amsterdama prometuje svakodnevno, dok će od kraja lipnja na raspolaganju biti i do tri leta dnevno! U posljednjoj modifikaciji rasporeda došlo je do uvođenja dodatnog leta u posezoni, pa će u rujnu i listopadu, umjesto jednom, prijevoznik između dva grada prometovati dva puta dnevno.

Uz navedeno povećanje prema Splitu sljedeće zime, KLM je nadodao tri dodatna leta prema Dubrovniku u prvom tjednu zimskom redu letenja, što je promjena u odnosu na dosadašnju praksu kada je nizozemski prijevoznik prekidao promet prema Dubrovniku s krajem ljetnog reda letenja.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar