NOVOSTI

KLM obnavlja flotu kupnjom 50 zrakoplova iz obitelji Airbus A350

Kako nacionalni nizozemski zrakoplovni prijevoznik donosi u priopćenju, KLM planira obnoviti svoju stariju generaciju dugolinijske flote zrakoplovima iz obitelji Airbus A350.

<strong>KLM obnavlja flotu kupnjom 50 zrakoplova iz obitelji Airbus A350</strong>
Photo: Airbus A350-900 (KLM)

Zrakoplovi tipa Airbus A350 su otprije priznati kao najtiši i najučinkovitiji zrakoplovi svoje generacije prema pisanju aviokompanije, stoga KLM planira s novim širokotrupnim zrakoplovima ostvariti određene rezultate u pogledu smanjenja emisije CO2 i utjecaja buke.

Predsjednica i izvršna direktorica KLM-a Marjan Rintel tom prilikom je navela: “Danas obilježavamo vrlo poseban dan za KLM. Ovom odlukom o kupnji novih zrakoplova napravili smo veliki korak prema našoj budućnosti. Svoju flotu možemo učiniti znatno čišćom, tišom i učinkovitijom u potrošnji goriva s novim zrakoplovima A350. Ovaj korak je izuzetno važan jer nam omogućuje da postanemo održiviji. Nadalje, našim putnicima možemo ponuditi mnogo više usluga i udobnosti na interkontinentalnim odredištima.

Air France KLM grupa potpisala je ugovor s tvrtkom Airbus za nabavu ukupno 50 zrakoplova Airbus A350-900 i A350-1000, uz opciju kupnje dodatnih 40 zrakoplova. Naručenih 50 zrakoplova bit će raspodijeljeni između KLM-a i Air Francea u skladu s dinamikom lokalnog tržišta i regulatornim uvjetima.

KLM očekuje uključivanje zrakoplova Airbus A350 na interkontinentalnim letovima od 2026. godine, čime će zamijeniti svoje Boeinge 777-200ER, Airbus A330-200s i Airbus A330-300s.

<strong>KLM obnavlja flotu kupnjom 50 zrakoplova iz obitelji Airbus A350</strong>
Photo: Airbus A350-1000 (KLM)

Novi zrakoplovi Airbus A350 predstavljaju veliki korak u izgradnji čišće i tiše flote, proizvodeći 40% manje buke i trošeći 25% manje goriva od sličnih zrakoplova starije generacije. Trup zrakoplova većinom je ojačan laganim materijalima (kompoziti i titan), što omogućuje smanjenu potrošnju goriva na većim udaljenostima.

U kombinaciji s upotrebom održivog zrakoplovnog goriva (SAF) te drugih inovacija i poboljšanja učinkovitosti, ovi novi zrakoplovi značajno će doprinijeti da letovi budu čišći, tiši i učinkovitiji u potrošnji goriva. Dodatno, zrakoplov Airbus A350 također osigurava važan iskorak u smislu korisničkog iskustva, udobnosti i učinkovitosti.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar