NOVOSTI

KLM kreće s noćenjem u Dubrovniku ranije od prvotno planiranog

Nizozemski KLM ovog ljeta značajno će povećati kapacitet prema Hrvatskoj, o čemu smo već ranije pisali. Ovaj je avioprijevoznik napravio dodatne promjene u redu letenja te će na liniji prema Dubrovniku kapacitet biti povećan ranije nego što je to prvotno bilo planirano.

KLM kreće s noćenjem u Dubrovniku ranije od prvotno planiranog

Nakon najave o povećanju kapaciteta prema Splitu i Dubrovniku od strane KLM-a u ovoj ljetnoj sezoni, došlo je do dodatnih izmjena u redu letenja. Podsjećamo, KLM do kraja lipnja prometuje jednom dnevno prema Splitu, u špici sezone (srpanj i kolovoz) čak tri puta dnevno, a u posezoni (rujan i listopad) prijevoznik je uglavnom prometovao na ovoj liniji jednom dnevno. Ove godine dolazi do promjene pa će u posezoni KLM prema Splitu prometovati dva puta dnevno, s kasnovečernjim dolaskom u Split te odlaskom prema Amsterdamu sljedećeg dana rano ujutro.

Još veći porast kapaciteta događa se u Dubrovniku. Prijevoznik je još prošle zime najavio dodatna dva leta tjedno (sa 7 na 9) u špici sezone, no onda je prije nekoliko dana najavljeno još 7 tjednih letova, s istom shemom operiranja kao u Splitu i Dubrovniku, dolazak u Dubrovnik kasno navečer te odlazak sljedećeg dana ujutro. Tako je KLM od 15. srpnja na ovoj liniji trebao prometovati čak 16 puta tjedno!

Prijevoznik je napravio dodatne izmjene u rasporedu što se tiče linije između Dubrovnika i Amsterdama, broj tjednih letova u špici sezone se nije mijenjao (6 letova tjedno), no pomaknut je početak prometovanja dodatnih 7 letova tjedno s 15. na 02. srpnja, što je okvirno 4 tisuća sjedala više na navedenoj liniji.

Valja također podsjetiti da je KLM uveo liniju između Dubrovnika i Amsterdama 26. lipnja 2021. godine, s dva leta tjedno u pred i posezoni, te svakodnevnim letovima u srpnju i kolovozu. Takvu frekvenciju KLM je na ovoj liniji do prošle godine, dok će ovog ljeta na raspolaganju čak 9 tjednih letova više.

Prijevozniku sada preostaje razvijati ovu liniju na način da u pred i posezoni na njoj prometuje s više tjednih letova u odnosu na trenutna dva, potražnja svakako ne bi trebala biti problem.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar