NOVOSTI

Iberia od jučer leti prema Zagrebu, danas prvi let za Dubrovnik

Španjolska nacionalna aviokompanija, Iberia, jučer je, 27. ožujka, nakon višemjesečne pauze obnovila svoju sezonsku liniju između Madrida i Zagreba.

Iberia od jučer leti prema Zagrebu, danas prvi let za Dubrovnik
Photo: Croatian Aviation

Španjolska Iberia jučer se, 27. ožujka, vratila u zagrebačku zračnu luku. Zrakoplov tipa A320Neo gotovo bez slobodnih sjedala u Zagreb je sletio iz Madrida u 14 sati, gotovo 6 mjeseci od posljednjeg leta ovog prijevoznika na spomenutoj liniji. Podsjećamo, Iberia je prošle godine promet između Madrida i Zagreba prekinula razmjerno rano, već krajem rujna, prije kraja ljetnog reda letenja.

Kompanija kreće s operacijama s tri tjedna leta, svakog utorka, petka i subote, a već s početkom svibnja na liniji će prometovati 5 puta tjedno, svakog dana osim ponedjeljka i nedjelje. Od početka srpnja, same špice ljetne sezone, najavljeni su svakodnevni letovi između dva grada, no od kraja srpnja Iberia će na ovo liniji prometovati čak 9 puta tjedno, dakle, svakodnevno, uz dva leta dnevno petkom i nedjeljom.

Danas, 28. ožujka, Iberia će obaviti i prvi let između Madrida i Dubrovnika, Prema Dubrovniku su dostupna četiri leta tjedna ovog prijevoznika, no već od kraja travnja broj tjednih letova se povećava na 8. Valja istaknuti da će u špici sezone Iberia između Dubrovnika i Madrida određenim danima prometovati i do tri puta dnevno!

Prvo dana ljetnog reda letenja, na Uskrs, 31. ožujka, Iberia će obnoviti promet i prema Splitu. Sezonska linija između Madrida i Splita kreće s dva leta tjedno (srijedom i nedjeljom), od početka svibnja broj rotacija se povećava na četiri tjedno, u lipnju na pet, dok su za srpanj najavljeni svakodnevni letovi između dva grada. Iberia će i u Splitu u kolovozu povećati broj tjednih rotacija. Najavljeno je 9 tjednih letova što je više nego prošlog ljeta, a dva dnevna leta planirana su ponedjeljkom i petkom, sve do rujna.