NOVOSTI

Hrvatska turistička zajednica i Croatia Airlines na WTM sajmu u Londonu, najavljene nove linije

Hrvatska turistička zajednica i Croatia Airlines predstavljaju se na jednom od najvećih i najpoznatijih svjetskih turističkih sajmova WTM, čije se 43. izdanje održava u Londonu od 7. do 9. studenoga.

Hrvatska turistička zajednica i Croatia Airlines na WTM sajmu u Londonu, najavljene nove linije

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik na sajmu predstavlja ljetni red letenja za 2023. godinu u sklopu kojeg će mrežom izravnih međunarodnih letova pružiti snažnu podršku razvoju hrvatskog turizma i gospodarstva te pridonijeti još većoj privlačnosti Hrvatske na turističkoj karti svijeta. Tijekom sljedeće turističke sezone Croatia Airlines planira izravno povezati Zagreb i 15 europskih odredišta s više od 120 tjednih rotacija, odnosno 240 tjednih letova. Glavni grad Hrvatske trebao bi biti izravno povezan s Amsterdamom, Atenom (via Dubrovnik), Barcelonom, Bečom, Bruxellesom, Dublinom, Kopenhagenom, Frankfurtom, Londonom, Münchenom, Parizom, Rimom (via Split i via Dubrovnik), Sarajevom, Skopljem i Zürichom.

Split bi se trebao izravno povezati s 20 europskih odredišta, odnosno 21 zračnom lukom – Amsterdam, Atena, Beč, Berlin, Bukurešt, Dublin, Düsseldorf, Frankfurt, Kopenhagen, London Gatwick i London Heathrow, Lyon, Milano, München, Oslo, Pariz, Prag, Rim, Skoplje, Stockholm i Zürich. Pritom je planirano ukupno 70 tjednih rotacija, odnosno 140 letova.

Iz Dubrovnika su planirani izravni međunarodni letovi u sedam europskih metropola – Atenu, Frankfurt, München, Pariz, Prag, Rim i Zürich, s ukupno 26 tjednih rotacija (52 tjedna leta).

Iz Rijeke u München planirane su tri tjedne rotacije, na liniji Osijek – München dvije tjedne rotacije te jedna rotacija na liniji Brač – München.

Tijekom sljedeće turističke sezone planirano je povezivanje Hrvatske s 22 međunarodna odredišta, odnosno 23 europske zračne luke, a zrakoplovi Croatia Airlinesa pritom će letjeti na 47 međunarodnih linija. Ukupno je planirano više od 17.000 letova, a u ponudi će biti više od 1,820.000 sjedala.

-Croatia Airlines ponosan je partner Hrvatske turističke zajednice s kojom, kao i s mnogim lokalnim turističkim zajednicama, uspješno surađuje u razvoju i kontinuiranom podizanju kvalitete hrvatskoga turističkog proizvoda. Kao nacionalni avioprijevoznik i tijekom sljedeće sezone želimo pružiti snažnu podršku hrvatskom turizmu i to širenjem europske mreže odredišta te povećanjem ukupnog broja letova. Naši planovi temelje se na stabilnosti poslovanja ostvarenoj tijekom ovogodišnje sezone u uvjetima djelomičnog oporavka tržišne potražnje nakon najveće krize u povijesti avioindustrije uzrokovane pandemijom koronavirusa, te činjenici da smo u dosadašnjem dijelu godine gotovo udvostručili broj prevezenih putnika u odnosu na 2021. te ostvarili pozitivan financijski rezultat u trećem kvartalu. Stoga je naša čvrsta namjera da i u 2023. godini ostanemo strateški važan dio hrvatske prometne i turističke infrastrukture te da svakodnevno pridonosimo održavanju prometne povezanosti hrvatskom gospodarstvu, građanima i svojim putnicima – rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.

-Ova je godina za turizam na globalnoj razini bila godina oporavka, a Hrvatska je u tom kontekstu zauzela poziciju jedne od najuspješnijih destinacija Mediterana. Važnu ulogu u tom uspjehu su, između ostalog, imale aviolinije, odnosno odlična povezanost hrvatskih zračnih luka s brojnim europskim odredištima i našim emitivnim tržištima. Najavljeni letovi Croatia Airlinesa za 2023. godinu, našeg pouzdanog i strateškog partnera, bit će ključna poveznica za naše brojne goste, a ujedno i jedan od temelja u postizanju daljnjeg rasta turističkog prometa i pozicioniranja Hrvatske kao aviodestinacije – izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar