NOVOSTI

Dubrovnik predstavljen kao novo odredište na Brussels Charleroi aerodromu

Irski niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, održao je danas, 16. siječnja, konferenciju za medije na aerodromu Brussels Charleroi gdje je predstavio ljetni red letenja 2024 i nove destinacije prema kojima će putnici moći letjeti iz Belgije. Kao što smo već najavili, na listi novih odredišta našao se i Dubrovnik.

Dubrovnik predstavljen kao novo odredište na Brussels Charleroi aerodromu
Photo: Marty Sakin

Brussels Charleroi, praktički druga zračna luka glavnog grada Belgije, udaljena nešto manje od sat vremena vožnje od centra Brusselsa, odnosno Bruxellesa jedna je od većih baza irskog niskotarifnog avioprijevoznika u Europi.

Stoga, ne treba čuditi kako je na predstavljanju ljetnog reda letenja 2024 za Brussels Charleroi, Ryanair predstavio čak 126 linija.

Kao nove linije, odnosno nova odredišta Ryanair je predstavio letove za Dubrovnik (Hrvatska), Amman (Jordan), Cork (Irska), Gothenburg (Švedska), Sarajevo (Bosna i Hercegovina) i Tirana (Albanija).

Ryanair je za potrebe ljetnog reda letenja odlučio bazirati još 2 zrakoplova tipa Boeing 737 u Zračnoj luci Brussels Charleroi, tako da će u toj zračnoj luci irski niskotarifni avioprijevoznik imati čak 18 baziranih zrakoplova.

Što se tiče Dubrovnika kao novog odredišta prema kojem se može letjeti iz Belgije, kao što smo već najavili, Ryanair bi trebao početi prometovati s početkom ljetnog reda letenja.

Prema informacijama dostupnim na službenoj web stranici avioprijevoznika, planirana su 2 tjedna leta prema Dubrovniku, ponedjeljkom i četvrtkom. Prvi let dostupan za kupovinu karata je 4. travnja, a posljednji let dostupan za kupovinu karata u ljetnom redu letenja 2024 je 24. listopada.

Inače, osim nove linije prema Dubrovniku, Ryanair redovno prometuje na liniji Brussels Charleroi – Zagreb i to tijekom cijele godine, s tim da broj rotacija naravno ovisi o dijelu godine.

Što se tiče linije prema Zagrebu, Ryanair planira kroz ostatak siječnja te veljaču i ožujak prometovati 4 puta tjedno i to ponedjeljkom, petkom, subotom i nedjeljom.

Od 1. travnja pa sve do kraja ljetnog reda letenja krajem listopada 2024. godine Ryanair je najavio dnevne letove, odnosno 7 tjednih rotacija na relaciji Zagreb – Brussels Charleroi.

U odnosu na druge hrvatske zračne luke i letove na linijama iz Brusselsa, Ryanair tijekom ljetnog reda letenja 2024 planira prometovati i prema Zadru, Puli i Rijeci.

Na liniji Zadar – Brussels Charleroi, Ryanair s letovima planira početi 31. ožujka, a završiti 25. listopada 2024. godine. Tijekom travnja, svibnja, lipnja i srpnja Ryanair u najavi ima 4 tjedna leta i to utorkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Kroz kolovoz, rujan i listopad planiran je 1 dodatni tjedni let, odnosno 5. let tjedno, četvrtkom.

Na liniji Brussels Charleroi – Pula, planirana su 3 tjedna leta, utorkom, petkom i subotom, kroz mjesece travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz i rujan.

I na kraju, prema Rijeci, irski niskotarifni avioprijevoznik planira prometovati tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i rujna, dakle kroz 4 mjeseca, 2 puta tjedno, srijedom i subotom.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar