NOVOSTI

Croatia Airlines prvi će put ponuditi Wi-Fi opciju na novim zrakoplovima A220

Croatia Airlines potpisao je ugovor s korporacijom Panasonic Avionics, vodećim svjetskim pružateljem usluga za mrežnu povezanost tijekom leta (IFEC), o pružanju Wi-Fi usluga za svoju novu flotu Airbus A220.

Croatia Airlines prvi će put ponuditi Wi-Fi opciju na novim zrakoplovima A220
Photo: Croatia Airlines

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik odlučio je po prvi put opremiti svoju flotu Wi-Fi-jem preko ugradnje satelitskog sustava Ku-band Panasonic Avionicsa na 15 novih zrakoplova A220 do 2027. godine. Prvi novi zrakoplov očekuje se u lipnju ove godine.

Putnici Croatia Airlinesa u zrakoplovima A220 moći će uživati u brzom Wi-Fi-ju tijekom leta, što će im omogućiti da korištenjem svojih uređaja ostanu povezani, rade, surfaju ili komuniciraju s voljenima. Svako sjedalo u novoj floti zrakoplova A220 također će imati USB-A i USB-C priključke, uz praktične držače za pametne telefone i tablete za veću udobnost putnika.

Croatia Airlines odabrao je Panasonic Avionics za pružatelja usluga zahvaljujući njihovu rješenju Ku-band, koji ispunjava i najviše zahtjeve kompanije kad je riječ o mrežnim uslugama.  Ova je odluka donesena kako bi se osigurala usklađenost s Airbusovom platformom A220 te ponovno potvrđuje predanost Croatia Airlinesa pružanju iznimnih usluga putnicima.

Antena Ku-band postavljena na novu flotu A220 Croatia Airlinesa povezat će svaki zrakoplov s globalnom komunikacijskom mrežom satelita Panasonic Avionicsa, koju odlikuje velika brzina i velika propusnost, čime se kapacitet postavlja tamo gdje je najpotrebniji kako bi se zadovoljile potrebe zrakoplovnih kompanija i njihovih putnika.

Hernan Abbes, globalni potpredsjednik prodaje korporacije Panasonic Avionics, izjavio je: Počašćeni smo što je Croatia Airlines odabrao Panasonic Avionics za pružanje prve Wi-Fi usluge u svojoj floti. Uvjereni smo da će to poboljšati odnos zračnog prijevoznika s putnicima i iskustvo tijekom leta.

Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, rekao je: Oduševljeni smo što možemo najaviti uvođenje internetske povezanosti u zrakoplovima po prvi put u naših 35 godina postojanja, što se poklapa s dolaskom zrakoplova A220. Ovaj ugovor s Panasonic Avionicsom usklađen je s našom misijom poboljšanja iskustva putnika tijekom leta i pružanja vrhunske povezanosti našim cijenjenim klijentima.

Više od 70 vodećih zračnih prijevoznika u svijetu odabralo je usluge Panasonic Avionicsa za povezanost tijekom leta, što upućuje na rastuću potražnju industrije za konkretnijim i brzim rješenjima vezanima uz mrežne usluge.

O korporaciji Panasonic Avionics: Panasonic Avionics vodeći je svjetski dobavljač sustava za mrežnu povezanost tijekom leta. Kompanija je bila pionir te počela s radom 1979. godine, a od tada dosljedno uvodi inovacije koje omogućuju jedinstvena iskustva korisnika i povećavaju lojalnost zrakoplovnim kompanijama, dodatne prihode i operativnu učinkovitost.

Više od 200 vodećih zračnih prijevoznika diljem svijeta odlučilo je ugraditi mrežne usluge Panasonic Avionicsa tijekom leta, satelitski Wi-Fi i digitalne usluge u svoje zrakoplove. Provjerene sustave Panasonic Avionicsa podržava globalni tim za podršku i usluge, koji koristi OEM sustave za osiguranje vrhunskih performansi sustava. Korporacija Panasonic Avionics ima sjedište u Kaliforniji s više od 3500 zaposlenika i djeluje na 50 lokacija diljem svijeta.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar