NOVOSTI

Croatia Airlines predstavila ljetni red letenja u Munchenu

Hrvatska turistička zajednica i Croatia Airlines zajednički se predstavljaju na turističkom sajmu f.re.e, koji se od 22. do 26. veljače održava u Münchenu. Hrvatski nacionalni avioprijevoznik na sajmu predstavlja ljetni red letenja za 2023. godinu u sklopu kojeg je planirano još snažnije povezivanje njemačkog i hrvatskog tržišta tijekom ovogodišnje turističke sezone.

<strong>Croatia Airlines predstavila ljetni red letenja u Munchenu</strong>

Novost je uvođenje sezonske linije München – Bol na otoku Braču, na kojoj će zrakoplovi letjeti subotom, u razdoblju od kraja svibnja do prve polovice listopada.

Croatia Airlines tijekom aktualnog zimskog reda letenja izravno povezuje München sa Zagrebom i Splitom svakoga dana u tjednu, Rijekom triput na tjedan (utorkom, četvrtkom i nedjeljom) i Osijekom dvaput na tjedan (ponedjeljkom i petkom) i ti se letovi nastavljaju tijekom ljetne sezone u kojoj se ponovno uvodi linija München – Dubrovnik, četiri puta na tjedan (ponedjeljkom, utorkom, petkom i nedjeljom).

Tako će Croatia Airlines u ovogodišnjoj turističkoj sezoni izravno povezivati glavni grad Bavarske s ukupno šest hrvatskih odredišta (Zagreb, Split, Osijek, Rijeka, Dubrovnik i Bol na Braču), a putnicima će pritom biti na raspolaganju ukupno 31 tjedna rotacija.

Osim toga, hrvatski nacionalni avioprijevoznik tijekom ove sezone s njemačkog tržišta planira i izravne međunarodne letove na linijama Frankfurt – Zagreb, Frankfurt – Split, Frankfurt – Dubrovnik, Berlin – Split i Düsseldorf – Split, s ukupno 38 tjednih rotacija.

I u ovogodišnjoj turističkoj sezoni posebnu smo pozornost posvetili povezivanju Njemačke i Hrvatske i drago nam je što ćemo, uz očekivani daljnji oporavak potražnje za uslugama zračnog prometa, putnicima ponuditi još raznovrsniju uslugu. Njemačka je jedno od naših najvažnijih emitivnih tržišta, a Bavarska i njezin glavni grad München pritom su veoma važno europsko prometno čvorište. München ćemo ove turističke sezone izravno povezivati sa 6 hrvatskih odredišta, a na svim letovima između Njemačke i Hrvatske ukupno je planirano 69 tjednih rotacija – rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.

Njemačka je naše najvažnije turističko tržište koje u ukupno realiziranim noćenjima u Hrvatskoj ostvaruje udio od čak 24 posto. Status Hrvatske kao zemlje partnera ovogodišnjeg izdanja sajma, kao i prisustvo brojnih hrvatskih turističkih subjekata i kompanija, vrlo je važno za daljnje pozicioniranje naše zemlje na njemačkom tržištu. U tom su kontekstu vrlo važne i aviolinije našeg nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa, koji svojim letovima brojne hrvatske destinacije čini još dostupnijima i interesantnijima na njemačkom tržištu. Posebno pozdravljam novu liniju München – otok Brač koja će, siguran sam, postati hit i pridonijeti tome da Brač postane jedna od omiljenih destinacija Nijemaca – izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Croatia Airlines tijekom turističke sezone planira povezati Hrvatsku s 22 međunarodna odredišta, odnosno 23 europske zračne luke, a zrakoplovi će pritom letjeti na 47 međunarodnih linija. Ukupno je planirano više od 17.000 letova, a u ponudi će biti više od 1,820.000 sjedala.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar