NOVOSTI

Croatia Airlines obnovila međunarodnu liniju Zagreb – Mostar

Danas je zrakoplov Croatia Airlinesa obavio inauguracijski let iz zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman u Mostar, čime je hrvatski nacionalni avioprijevoznik obnovio redovitu međunarodnu liniju Zagreb – Mostar, nakon tri godine stanke uzrokovane globalnom epidemiološkom krizom.

Croatia Airlines obnovila međunarodnu liniju Zagreb – Mostar
Photo: Croatia Airlines

Uoči polijetanja zrakoplova Dash 8-Q400 za Mostar u zagrebačkoj je zračnoj luci održana  prigodna svečanost, kojom je obilježeno širenje europske mreže odredišta Croatia Airlinesa. Tom je prigodom Nicolas Duthilleul, član Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, istaknuo:

  • Sretni smo što je Croatia Airlines nakon tri godine ponovno uspostavila izravne letove između Mostara i Zagreba. Vjerujemo da će ova linija i otvaranje novog tržišta pridonijeti dobrim rezultatima u putničkom prometu koje zagrebačka zračna luka bilježi od početka ove godine, a u čemu Croatia Airlines, kao važan partner, ima bitnu ulogu.

Mostar je ovogodišnje 24. međunarodno odredište Croatia Airlinesa u redovitom prometu i 16. europsko odredište s kojim će Zagreb biti izravno povezan letovima Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone. Letovi iz Zagreba u Mostar planirani su srijedom u 11 sati i 25 minuta, a četvrtkom i nedjeljom putnicima su na raspolaganju večernji letovi s polijetanjem iz Zagreba u 23 sata.

Ponovno uvođenje letova Zagreb – Mostar svečano je obilježeno i nakon slijetanja zrakoplova Dash 8-Q400 u mostarskoj zračnoj luci, gdje su se prisutnima obratili mostarski gradonačelnik Mario Kordić, v.d. ravnatelja Zračne luke Mostar Marko Đuzel i predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

  • Drago nam je što zrakoplovi Croatia Airlinesa ponovno povezuju Mostar i Hercegovinu sa Zagrebom i zahvaljujem svima koji su podržali ovaj projekt.  Putnicima na ovoj liniji pružili smo najbržu prometnu vezu s glavnim gradom Hrvatske, a članstvo Croatia Airlinesa u Star Allianceu, najvećem zrakoplovnom savezu na svijetu, putnicima iz ove regije istodobno omogućuje povezanost s više stotina odredišta diljem svijeta. Osim lakše i kvalitetnije mobilnosti stanovništva, uvjeren sam da će ponovna uspostava letova Mostar – Zagreb pridonijeti unapređenju suradnje te povezanosti naših zemalja, a istodobno i razvoju Međunarodne zračne luke Mostar – izjavio je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.
Croatia Airlines obnovila međunarodnu liniju Zagreb – Mostar
Photo: Croatia Airlines
  • Nakon tri godine konačno imamo redovite letove. To je za nas izrazito važno jer preko Zagreba imamo ulaznicu u cijelu Europu. Nadamo se da je ovo samo početak i da ćemo iduće godine imati još više redovitih linija – rekao je v.d. ravnatelja Zračne luke Mostar Marko Đuzel.
  • Od preuzimanja mandata definirali smo Zračnu luku Mostar strateškom u svim našim aktivnostima. Svjesni činjenice da dobra povezanost preko zračne luke daje značajan doprinos i stimulans u turizmu, gospodarstvu, ali i svim drugim granama, ustrajemo na uspostavljanju linija. Ova redovita linija Mostar – Zagreb za nas je veliki iskorak u povezivanju s europskim destinacijama. Nastavit ćemo i dalje ustrajno raditi i siguran sam da ćemo u idućem razdoblju dodatno osnažiti Zračnu luku Mostar – izjavio je Mario Kordić, gradonačelnik Mostara.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa polijetat će iz Mostara u Zagreb triput na tjedan: ponedjeljkom i petkom u 6 sati ujutro, a srijedom u 13 sati i 5 minuta. Povratne zrakoplovne karte za letove na ovoj liniji dostupne su po promotivnoj cijeni već od 119 eura na internetskim stranicama www.croatiaairlines.com i preko mobilne aplikacije Croatia Airlinesa.

Za letove iz Mostara (preko Zagreba) transfernim putnicima su na raspolaganju promotivne cijene povratnih zrakoplovnih karata i to u München i Frankfurt po cijeni već od 189 eura,  u Rim, Pariz, Zürich, Bruxelles i Kopenhagen po cijeni već od 199 eura, te u Amsterdam po cijeni već od 219 eura. Redoviti međunarodni letovi Mostar – Zagrebpredstavljaju četvrtu novu liniju Croatia Airlinesa u ljetnom redu letenja 2023. godine u kojemu se novost i sezonski letovi iz Splita u Oslo i Skoplje, iz Dubrovnika u Prag te iz Bola na otoku Braču u München

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar