TRIP REPORT

Croatia Airlines: Mostar-Zagreb – ocjena odličan

Na neradni dan određen zbog održavanja parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj, 17. travnja 2024. godine, imali smo priliku po prvi puta posjetiti te putovati s aerodroma u Mostaru. Moramo priznati kako smo ostali ugodno iznenađeni.

Croatia Airlines: Mostar-Zagreb – ocjena odličan
Photo: Zračna luka Mostar (Croatian Aviation)

Naime, iako smo očekivali kako u mostarskoj zračnoj luci nećemo imati problema s čekanjem i snalaženjem te isto tako s gužvom na letu, definitivno nismo očekivali tako lijepu i ugodnu atmosferu putovanja.

Već sam dolazak na aerodrom bio je i više nego dobar, signalizacija do aerodroma jasna i postavljena na dobrim mjestima, parking relativno popunjen, ali bez naplate parkiranja, a sama zračna luka i više nego oku ugodna. Naravno, ne radi se o velikom aerodromu već manjoj zračnoj luci, ali dovoljne veličine i adekvatne infrastrukture da zadovolji ne samo postojeći već eventualno i budući gušći raspored letenja.

Zanimljiv detalj ispred same zračne luke je definitivno replika, odnosno maketa Starog mosta u Mostaru koja je smještena pri samom ulazu u prostor zračne luke.

Croatia Airlines: Mostar-Zagreb – ocjena odličan
Photo: replika Starog mosta (Croatian Aviation)

Što se tiče sadržaja u mostarskoj zračnoj luci, putnicima je na raspolaganju ugostiteljski objekt s vanjskom terasom i pogledom na uzletno-sletnu stazu, kiosk sa sitnicama koje vam mogu zatrebati prije ili tijekom samog leta, kao i određen set drugih objekata i pratećih sadržaja poput mogućnosti najma automobila.

Prostor unutar putničkog terminala je u trenutku pisanja ovog teksta još uvijek u određenoj mjeri u statusu uređenja pa su tako određeni manji dijelovi bili pod radovima.

Zanimljivo je bilo vidjeti i ulaz u svojevrsni lounge unutar mostarske zračne luke koji kako stvari stoje još uvijek čeka svoju finalizaciju i stvarnu upotrebu.

Croatia Airlines: Mostar-Zagreb – ocjena odličan
Photo: VIP Lounge (Croatian Aviation)

Osoblje u zračnoj luci, od osoblja na check-inu pa do granične kontrole, je bilo i više nego ljubazno što nije čest slučaj u svim zračnim lukama, osobito onima s velikim brojem dnevnih letova. Stoga, sve pohvale svim djelatnicima u Zračnoj luci Mostar koji su definitivno dali dašak svježine putovanju iz Mostara prema Zagrebu.

Također, jako je bilo zanimljivo vidjeti kako od kontrole ukrcajnih karti pa do štićenog područja, putniku treba svega nekoliko trenutaka i par metara. Tako da možemo ponovno samo reći kako je cijeli postupak od dolaska u zračnu luku pa do ukrcaja na zrakoplov bio i više nego jednostavan i ugodan.

Što se tiče rotacije zrakoplova ista je prošla jako brzo i bez nekakvih kašnjenja, tako da je zrakoplov u zraku bio i 10 minuta prije planiranog vremena. Na kratko vrijeme rotacije utjecala je i činjenica kako zrakoplov nije točio gorivo u Mostaru pa nije bilo potrebe za duljim čekanjem.

Od nekih dodatnih detalja istaknuli bismo ponovno kako je ljubazno osoblje prilikom ukrcaja zatražilo sve putnike da prednost daju roditeljima s djecom, starijim osobama i putnicima s posebnim potrebama te su navedenim putnicima bili izrazito na raspolaganju za dodatnu asistenciju.

Croatia Airlines: Mostar-Zagreb – ocjena odličan
Photo: Croatian Aviation

Što se tiče letova između hrvatskih destinacija i Zračne luke Mostar, na istima prometuje Croatia Airlines i to na relaciji Zagreb-Mostar-Zagreb.

Prema trenutno dostupnom rasporedu letenja do 16.10.2024., letovi iz Zagreba prema Mostaru odvijaju se srijedom, četvrtkom i nedjeljom. Letovi iz Mostara prema Zagrebu odvijaju se ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Svakako, ako vam se pruži prilika, preporučamo da iskusite putovanje iz Zračne luke Mostar koje će vam definitivno biti posebno, osobito ako ste čest posjetitelj većih zračnih luka gdje su gužve i užurbanost sastavni dio svakodnevnice.

2 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar

  • A kolika je bila popunjenost leta i kakve su statistike? ili bi bio potpuno neodrživ bez subvencija?

    • statistiku neke linije, pa ni ove, sigurno nece dobiti, kompanije to ne iznose u javnost 🙂