NOVOSTI

Croatia Airlines izrabran kao najpovoljniji ponuditelj za uspostavu linije Mostar-Zagreb-Mostar

Početkom prosinca 2023. godine Zračna luka Mostar objavila je javni poziv za obavljanje usluge redovitog međunarodnog linijskog zračnog prijevoza na liniji Mostar-Zagreb-Mostar. Hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines, je izabran kao najpovoljniji ponuditelj za uspostavu linije između hercegovačkoga središta i glavnog grada Hrvatske.

Croatia Airlines izrabran kao najpovoljniji ponuditelj za uspostavu linije Mostar-Zagreb-Mostar
Photo: Š. Lugarov (Croatia Airlines)

Dakle, na temelju provedenog javnog natječaja i odluke uprave Zračne luke u Mostaru je donesena odluka kako će Croatia Airlines i dalje tijekom 2024. godine Zagreb i Mostar i to tri puta tjedno.

Ugovor između Zračne luke u Mostaru i Croatia Airlinesa bit će potpisan najvjerojatnije početkom siječnja 2024. godine, ali će u međuvremenu hrvatski avioprijevoznik nastaviti s redovitim letovima na liniji Mostar-Zagreb-Mostar.

Kako prenose brojni mediji u Bosni i Hercegovini te sukladno javnom pozivu objavljenom na web stranici Zračne luke u Mostaru, raspisan je još jedan javni poziv, odnosno natječaj za uspostavu novih linija koje bi trebale biti subvencionirane kako bi grad na Neretvi dobio dodatne veze s Europom i svijetom.

Naravno eventualne uspostave novih linija ovisit će o odazivu na sam natječaj, ali trenutno su očekivanja kako će u sljedećoj godini Mostar biti povezan s još nekoliko važnih europskih destinacija.

Samo s pokretanjem linije Mostar-Zagreb-Mostar, Zračna luka u Mostaru je u šest mjeseci 2023. godine ostvarila promet od 20.000 putnika.

Valja napomenuti i kako je sukladno dostupnim informacijama, Vlada Federacija BiH dodijelila oko 660.000 eura Zračnoj luci Mostar, a dio dodijeljenih sredstava bi trebao biti usmjeren za financiranje linije Mostar-Zagreb-Mostar. Uz to, nova uprava Zračne luke Mostar najavila je i plan rekonstrukcije zgrade s terminalom za doček putnika.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar