NOVOSTI

Air Transat koji je povećao broj letova prema Zagrebu je osvojio prestižnu nagradu!

Kanadski leisure avioprijevoznik, Air Transat, koji planira veći broj tjednih rotacija između Zagreba i Toronta u 2024. godini, osvojio je prestižnu nagradu za najbolju svjetsku leisure aviokompaniju u 2023. godini.

Air Transat koji je povećao broj letova prema Zagrebu je osvojio prestižnu nagradu!
Photo: John McArthur

Nagrada u ovoj kategoriji predstavlja zadovoljstvo putnika proizvodom i standardima usluga osoblja koje leisure aviokompanije pružaju korisnicima na letovima i u samim zračnim lukama, a između ostalih nagrada je dodjeljuje Skytrax kao konzultantska kompanija sa sjedištem u Londonu koja je specijalizirana za područje avijacije.

Od ostalih aviokompanija u kategoriji “World’s Best Leisure Airlines 2023” prema rangu su se smjestile i SunExpress na 2. mjestu (ujedno i najbolja europska leisure aviokompanija prema Skytraxu u 2023. godini), TUI Airways na 3. mjestu, Condor Airlines na 4. mjestu te TUIfly na 5. mjestu.

Također, na listi 10 najboljih svjetskih leisure aviokompanija našle su se po sljedećem redoslijedu i Vietravel Airlines, Edelweiss, Capital Airlines, Corsair International i Sunwing Airlines.

Podsjetimo kako je Air Transat, kanadski leisure avioprijevoznik najavio je svoj ljetni red letenja za 2024. godinu u kojem povećava broj tjednih rotacija na više linija, uključujući i liniju iz Toronta prema glavnom gradu Hrvatske.

Air Transat planira obnoviti letove prema Zagrebu već 04. svibnja 2024. godine, u početku s jednim letom tjedno, a broj rotacija će se povećavati iz tjedna u tjedan. Od 23. lipnja na liniji će zrakoplovi Air Transata prometovati četiri puta tjedno, s polascima iz Toronta utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom. Zadnji let dostupan za kupovinu karata na liniji Toronto – Zagreb najavljen je za 7. listopada. Dodatno, na liniji su sljedećeg ljeta najavljeni zrakoplovi tipa A330-200 koji kod ovog prijevoznika imaju razmjerno velik kapacitet od čak 332 sjedala.

Valja naglasiti kako kanadski avioprijevoznik do sada nije prometovao s četiri tjedna leta prema Zagrebu, čak ni prije globalne pandemije koja je i ovog prijevoznika nakratko natjerala na suspenziju međunarodnih linija, uključujući i liniju prema Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Još prije izbijanja globalne pandemije na ovoj je liniji prometovala i Air Canada Rouge, no aviokompanija je kako smo već objavili u vrijeme pandemije umirovila sve širokotrupce pa više ne prometuje na long haul linijama, čime je Air Transat trenutno jedini avioprijevoznik koji nudi direktnu liniju između Toronta i Zagreba.

Inače, ovo je jedina redovna prekoatlantska direktna linija koju ima zagrebačka zračna luka i to samo tijekom ljetnog reda letenja.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar