NOVOSTI

Air Mauritius suspendirao Krešimira Kučka kao izvršnog direktora

Kako javljaju brojni portali specijalizirani za sektor avijacije, uključujući i Simple Flying, uprava aviokompanije Air Mauritius je navodno suspendirala Krešimira Kučka (CEO) i Jean Laval Ah Chip (CFO).

Air Mauritius suspendirao Krešimira Kučka kao izvršnog direktora
Photo: Ashim D’Silva

Prema dostupnim informacijama, razlog za suspendiranje rukovodećeg kadra je sumnja da su Krešimir Kučko (CEO) i Jean Laval Ah Chip (CFO) navodno prihvatili boravak u jednom hotelu u Francuskoj koji je u potpunosti platio jedan od dobavljača koji posluje s aviokompanijom.

Za potrebe provedbe interne istrage imenovano je neovisno tijelo koje bi trebalo rasvijetliti okolnosti slučaja i podnijeti izvještaj upravi aviokompanije na daljnje odlučivanje i postupanje.

Kako donosi portal Simple Flying, Krešimir Kučko je bio izabran od strane uprave na mjesto izvršnog direktora zrakoplovnog prijevoznika Air Mauritius u prosincu 2022. godine, a prethodno je proveo više od 30 godina u zrakoplovnoj industriji.

Krešimir Kučko je ranije obnašao rukovodeće funkcije u nacionalnom prijevozniku Croatia Airlines u razdoblju od 2012. do 2017. godine, a zatim je obnašao dužnost direktora bahreinskog nacionalnog prijevoznika Gulf Air u razdoblju od 2017. do 2021. godine.

Uprava zrakoplovnog prijevoznika Air Mauritius je odlučila imenovati Alain Leung Hing Wah (Accountable Manager) i Laurent Recoura (CCO) na rukovodeće pozicije aviokompanije dok se ne razriješe sve okolnosti slučaja i razmotri odgovornost dosadašnjeg rukovodstva.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar