NOVOSTI

Air France: uskoro novi standard putovanja u zrakoplovima tipa A350

Air France nastavlja s uvođenjem svog novog standarda putovanja u kabinama Business, Premium Economy i Economy, kombinirajući najviše razine udobnosti i tehnologije. Već dostupni na odabranim tipovima zrakoplova Boeing 777-300 ER ovi novi standardi postupno će postati norma tvrtke u budućoj floti Airbus A350, počevši od srpnja 2023.

Air France: uskoro novi standard putovanja u zrakoplovima tipa A350

Ovi zrakoplovi imaju tehnološke inovacije bez presedana – najširi zaslon u cijeloj floti Air France-a veliki touchpad za jednostavno pregledavanje u sklopu sjedala u poslovnoj kabini, kao i nove opcije uparivanja za povezivanje osobnih uređaja u svim putničkim kabinama.

Tijekom Aircraft Interiors Expo 2023. u Hamburgu (Njemačka), Air France ekskluzivno je predstavio svoje potpuno novo sjedalo u poslovnoj kabini. Uz najviše industrijske standarde u smislu udobnosti i ugrađene tehnologije, sjedalo ima klizna vrata koja putnicima omogućuju stvaranje potpuno privatnog prostora, a pretvara se i u potpuno ravan krevet duljine gotovo dva metra. Kako bi se stvorio veći osjećaj privatnosti za putnike koji putuju zajedno, sjedala smještena u središtu kabine opremljena su središnjom pločom koja se može spustiti kako bi se stvorio prostor za druženje i putnicima omogućio da maksimalno zajedno iskoriste vrijeme za trajanje leta.

Ovo sjedalo, razvijeno isključivo za Air France, bit će dostupno na novim zrakoplovima Airbus A350 koji će se pridružiti postojećoj floti, namijenjeni dugim relacijama od sada do 2025. U ovoj novoj konfiguraciji, Airbus A350 će imati nove kabine u svim klasama prijevoza – 48 sjedala u poslovnoj kabini, 32 u Premium te 212 u ekonomskoj kabini.

S ovom najnovijom strateškom inovacijom namjenjenoj premium tržištu, Air France nastavlja s uvođenjem svojih najnaprednijih standarda putovanja do sada u smislu udobnosti u letu, nadovezujući se na ono što je tvrtka već postavila na 12 zrakoplova tipa Boeing 777-300 ER.

Air France: uskoro novi standard putovanja u zrakoplovima tipa A350

Air France je ukupno naručio 41 zrakoplov Airbus A350-900, koji se isporučuju kontinuiranom dinamikom. Tvrtka je već dobila 20 takvih zrakoplova. Dvadesetprvi po redu zrakoplov A350, nazvan “Aix-en-Provence” bit će prvi koji će imati ovu novu konfiguraciju kabine, a prvi komercijalni let planiran je za srpanj 2023.

Dizajn 48 prostranih poslovnih sjedala temelji se na konceptu “Tri F”: Full Flat sjedalo se pretvara u pravi krevet širine 53 cm i dužine gotovo 2 metra, Full Access sjedalo svim putnicima omogućuje izravan pristup prolazu i Full Privacy sjedalo podrazumijeva potpunu privatnost, osiguravajući optimalnu odvojenost. Nova klizna vrata omogućuju putnicima stvaranje potpuno zatvorenog prostora, izvan vidokruga ostalih putnika u kabini. Kako bi se stvorio veći osjećaj privatnosti za putnike koji putuju zajedno, sjedala smještena u sredini kabine sada su opremljena pregradom koja se može spustiti kako bi se stvorio ugodan prostor i u kojem se može maksimalno zajedno iskoristiti vrijeme za trajanja leta.

Dok se putnici ukrcavaju u zrakoplov, dočekuje ih pozadinski osvijetljeni morski konjić s potpisom, koji utjelovljuje podrijetlo i bogatu povijest tvrtke. Veliki prozori kabine opremljeni su automatskim sjenilima, što putnicima omogućuje podešavanje intenziteta osvjetljenja tijekom putovanja.

Air France je pažljivo odabrao visokokvalitetne, mekane i prirodne materijale za izradu ovih sjedala, uključujući vunu, brušeni aluminij i francusku kožu najviše kvalitete. Sjedala su podstavljena biranim, mekanim materijalima koji osiguravaju veću udobnost, a na njima je izvezen i crveni logotip tvrtke.

Spremište namijenjeno  za osobne stvari opremljena je slušalicama za suzbijanje buke (čepićima protiv buke), kozmetičkim ogledalom i prostorom za pohranjivanje stvari putnika. Dodano je i drugo spremište u podnožju sjedala s dovoljno prostora za pohranjivanje manje osobne torbe za putovanje.

Sjedala u prvom redu poslovne kabine također nude dodatni prostor  ispred sjedala kako bi se osigurala dodatna udobnost. Nadalje, svako sjedalo u prvom redu ima osobni ormar s kozmetičkim ogledalom i dodatnim prostorom za pohranu.

Ovo jedinstveno sjedalo posebno je dizajnirano za Air France u suradnji sa STELIA Aerospace (komercijalni brend Airbus Atlantic koji se bavi dizajnom interijera kabina), zajedno s dizajnerom Markom Collinsom (Design Investment, tvrtka specijalizirana za vrhunsku uslugu avio prijevoza) te SGK Brandimage, konzultantska tvrtka za dizajn i brendiranje.

Najbolja tehnologija na samom letu

Posvećen stalnom razvoju vrhunske usluge avio prijevoza, Air France je svoje najnovije Business sjedalo opremio najsuvremenijom tehnologijom. Svako sjedalo ima široki 20-inčni 4K Ultra High-Definition zaslon protiv odsjaja najveći u bilo kojoj poslovnoj kabini u cijeloj floti Air Francea na dugim relacijama – što putnicima omogućuje uživanje u više od 1500 sati zabave na grafičkim sučeljima najnovije generacije. Bluetooth veza omogućuje putnicima uživanje u sustavu zabave putem osobnih slušalica.

Novi zaslon osjetljiv na dodir također omogućuje putnicima pregledavanje različitih programa i jednostavno upravljanje cjelokupnim okruženjem, od podešavanja položaja sjedala do prilagođavanja intenziteta osvjetljenja. Značajka “ne uznemiravaj” uključena je na zaslonu kako bi obavijestila posadu da se korisnik želi odmoriti.

Ovo potpuno povezano sjedalo ima USB-A i USB-C priključke i bežični indukcijski punjač. Tijekom leta dostupna je i Wi-Fi veza, nova značajka koja korisnicima omogućuje da svoj osobni uređaj povežu izravno sa zaslonom i koriste ga kao daljinski upravljač. Putnici mogu pregledavati katalog zabave tijekom leta i gledati interaktivnu kartu dok je njihov odabrani sadržaj prikazan na glavnom zaslonu.

Optimalna udobnost u Premium ekonomskoj kabini i ekonomskoj klasi

Premium ekonomska kabina ima 32 sjedala koje je dizajnirao Collins Aerospace. Air France nudi potpuno novi model sjedala s naslonom koji je već dostupan na njegovom prvom Airbusu A350 i na 12 zrakoplova Boeing 777-300 ER koji se trenutno obnavljaju. Svako sjedalo nudi 94 cm prostora za noge i 48 cm široko sjedalo. Naslon sjedala se naginje do 121 stupnja i proširen je kako bi pružio veću privatnost i udobnost. Jastuci sjedala su redizajnirani i sada se protežu do razine ramena kako bi bili još mekši i ugodniji. Sjedala su presvučena tamnoplavom tkaninom s uzorkom riblje kosti koja ima profinjenu završnu obradu. Naslon za glavu u 4 položaja može se prilagoditi svim željama i potrebama. Kako bi kompletirali paket, ova sjedala također dolaze s audio slušalicama za suzbijanje buke (čepićima protiv buke), imaju puno prostora za pohranu, individualno svjetlo za čitanje te USB-A i USB-C priključke.

Ekonomska klasa uključuje 212 sjedala proizvedena u suradnji sa Safran Seats. Svako sjedalo široko je 46 cm, ima nagib od 119 stupnjeva i 79 cm prostora za noge. Naslon za leđa je ergonomski dizajniran s jastucima koji omogućavaju pojačanu bočnu potporu. Sjedalo ima dvije nove funkcije (značajka): osobni držač za pametni telefon ili tablet integriran u naslon za leđa i USB-C priključak, uz USB-A priključak.

O Air France-u

Od 1933. Air France predstavlja i ističe Francusku diljem svijeta. S aktivnostima orijentiranim na prijevoz putnika, tereta i održavanje zrakoplova, Air France je vodeći europski zrakoplovni prijevoznik. Njegovu radnu snagu čini više od 38.000 zaposlenika koji su svakodnevno posvećeni pružanju jedinstvenog putničkog iskustva svakom putniku.

Air France, KLM Royal Dutch Airlines i Transavia čine Air France-KLM grupu. Grupa se oslanja na svoja moćna središta u Paris-Charles de Gaulleu i Amsterdam-Schipholu kako bi ponudila široku međunarodnu mrežu. Flying Blue program za putnike koji često putuju ima više od 17 milijuna članova. Air France i KLM dio su alijanse SkyTeam-a, zajedno s drugih 18 zrakoplovnih kompanija članica.

Air France si je postavio ambiciozne ciljeve održivog razvoja, radi na smanjenju i podržava projekte koji apsorbiraju i pohranjuju ugljik iz atmosfere u prirodne ponore ugljika. Kao dio programa Air France ACT, kompanija se obvezala smanjiti emisije CO2 po putniku-km za 30% u odnosu na 2019., što znači -12% apsolutne emisije CO2. Ovu ambiciju podupiru velika ulaganja u obnovu flote s novom generacijom zrakoplova s ​​učinkovitijom potrošnjom goriva, razvoj korištenja održivijih zrakoplovnih goriva ili upotrebe eko-pilotiranja.

O Air France-KLM grupi

Globalni igrač sa snažnom europskom bazom, glavna područja poslovanja Air France-KLM grupe su prijevoz putnika, prijevoz tereta i zrakoplovno održavanje.

Air France-KLM vodeća je grupa zrakoplovnih prijevoznika u međunarodnom prometu na polasku iz Europe. Svojim klijentima nudi pristup svjetskoj mreži koja pokriva više od 310 odredišta zahvaljujući Air France-uu, KLM Royal Dutch Airlines-u i Transavia-i, uglavnom iz svojih središta u Paris-Charles de Gaulle i Amsterdam-Schiphol.

Zajedno sa svojim partnerima Delta Air Lines i Virgin Atlantic, Air France-KLM upravlja najvećim transatlantskim zajedničkim pothvatom, s više od 340 dnevnih letova u 2019.

Prepoznata već 18 godina kao vodeća industrija u održivom razvoju, Air France-KLM grupa odlučna je ubrzati prijelaz na održivije zrakoplovstvo. Od 2003. Air France-KLM grupa članica je inicijative Global Compact Ujedinjenih naroda. Primarna svrha je dati značajan doprinos ciljevima održivog razvoja UN-a, usklađenim s aktivnostima Air France-KLM grupe.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar