NOVOSTI

Aeroitalia će letjeti za Split i Rijeku!

Aeroitalia, nova privatna talijanska aviokompanija, prometovat će prema Splitu i Rijeci, kako na vlastitim linijama tako i na linijama koje će obavljati za tour operatere. Svi letovi prema Splitu i Rijeci trebali bi biti odrađeni tijekom ljetnih mjeseci, konkretno lipnja, srpnja i kolovoza.

Aeroitalia će letjeti za Split i Rijeku!
Photo: Aeroitalia

Privatna talijanska aviokompanija proširila je listu destinacija prema kojima leti iz Italije, odnosno Ancone te je u suradnji i s talijanskom putničkom agencijom Gomo Viaggi najavila novu liniju na relaciji Ancona – Split. Aeroitalia bi trebala prometovati između Ancone i Splita u razdoblju od 6. srpnja do 31. kolovoza, dakle tijekom same špice ljetne sezone.

Tijekom srpnja, Aeroitalia planira prometovati jednom tjedno na relaciji Ancona – Split i to subotom, konkretno 6., 13., 20. i 27. srpnja. U kolovozu, najavljeno je povećanje broja tjednih rotacija i to na dvije tjedne rotacije, tako da će uz subotu Aeroitalia na liniji između Ancone i Splita prometovati i srijedom.

Odlazni letovi iz Ancone prema Splitu oznake XZ8882 planirani su u prijepodnevnom terminu u 11:00 sati dok su povratni letovi iz Splita prema Anconi oznake XZ8883 planirani odmah zatim u poslijepodnevnom terminu u 12:50 sati. Sveukupno planirano trajanje leta je 1 sat.

Kako sada stvari stoje između Ancone i Splita trebali bi prometovati zrakoplovi tipa ATR72 sa 68 sjedećih mjesta, a kojih prema podacima dostupnim na službenim stranicama avioprijevoznika ima sveukupno 2. Uz to, aviokompanija u svojoj floti broji i 6 zrakoplova tipa Boeing 737-800 s po 189 sjedećih mjesta te 1 zrakoplov tipa Boeing 737-700 s 148 sjedećih mjesta.

Osim na vlastitoj liniji prema Splitu, zrakoplove iz flote talijanskog avioprijevoznika trebali bi sljedećeg ljeta barem na kratko vidjeti i u Rijeci, budući da će Aeroitalia zrakoplovi prometovati i na redovnoj charter liniji za talijansku putničku agenciju Gomo Viaggi.

Sukladno podacima dostupnim na web stranici tour operatera Gomo Viaggi, Aeroitalia zrakoplovi bi trebali prometovati između Ancone i Rijeke u razdoblju od 8. lipnja do 3. srpnja 2024. godine.

Tijekom lipnja talijanska privatna aviokompanija trebala bi odraditi sveukupno 7 rotacija zrakoplova na relaciji Ancona – Rijeka, odnosno trebala bi prometovati dva puta tjedno i to srijedom i subotom između Ancone i Rijeke. U srpnju je planirana samo 1 rotacija zrakoplova i to na dan 3. srpnja 2024. godine.

Dakle, Split i Rijeka dobili su novu liniju prema Italiji, odnosno potpuno novog avioprijevoznika, budući da je Aeroitalia kao privatna aviokompanija svoj prvi let odradila tek u 2022. godini.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar