NOVOSTI

Aegean Airlines planira povratak u Split

Grčki nacionalni avioprijevoznik, Aegean Airlines, član Star Alliance grupacije, u ljetom redu letenja sljedeće godine planira povratak u splitsku zračnu luku.

<strong>Aegean Airlines planira povratak u Split</strong>
Photo: Aegean Airlines

Grčki Aegean u ljetnom redu letenja 2023. godine planira ponovno uspostaviti redovnu sezonsku liniju između Atene i Splita. Ovaj je avioprijevoznik na spomenutoj liniji prometovao sve do izbijanja globalne pandemije, no nakon završetka lockdowna u Europi, linije ipak nije bilo. Kompanija je obnovila promet prema Zagrebu i Dubrovniku, no ne i za Split. To će se promijeniti u lipnju sljedeće godine kada će Aegean Airlines ponovno prometovati između Splita i Atene.

Linija između Splita i Atene u prometu će biti od 07. lipnja 2023. godine i prometovat će dva puta tjedno, svake srijede i nedjelje, a na liniji su planirani zrakoplovi tipa A320 koji u floti grčkog prijevoznika imaju kapacitet od 174 sjedala. Na liniji između Atene i Splita u ovogodišnjem ljetnom redu letenja prometuje samo Croatia Airlines.

S obzirom na ostvarene rezultate u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, iz kompanije očekuju da će i sljedećeg ljeta prometovati prema Zagrebu i Dubrovniku, a uz ponovnu uspostavu linije prema Splitu, Aegean će praktički obnoviti sve linije koje je imao prema Hrvatskoj do izbijanja globalne pandemije.

Uz Split, Aegean sljedećeg ljeta planira još 12 novih linija iz Atene i Soluna, a trenutno prometuje dva puta tjedno između Atene i Zagreba, a redovni letovi dostupni su i na liniji Aegean Airlinesa između Dubrovnika i Atene.

Ponovnim uvođenjem linije Aegean Airlinesa između Splita i Atene na tržištu će, između dva grada, sljedećeg ljeta biti dodatnih 10 tisuća sjedala.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar