NOVOSTI

Korean Air prestaje posluživati popularno jelo zbog sigurnosnih razloga!

Ako ste ikad imali priliku letjeti s avioprijevoznikom Korean Air ili i dalje imate, onda bi vas moglo rastužiti to što južnokorejski nacionalni avioprijevoznik nakon 25 godina izbacuje s jelovnika u ekonomskoj klasi popularne instant rezance, tzv. Noodles.

Korean Air prestaje posluživati popularno jelo zbog sigurnosnih razloga!
Photo: sq lim

Kako prenosi brojni strani mediji, uključujući BBC, od 15. kolovoza ove ljetne sezone, južnokorejski nacionalni avioprijevoznik Korean Air će prestati posluživati Noodlese putnicima u ekonomskom razredu. Kompanija je navela kako povećani rizik od turbulencija, uski prolazi u kabini zrakoplova i gusto raspoređeni putnici znače da „incidenti s opeklinama često mogu nastati“.

Za razliku od putnika u ekonomskom razredu, putnici u poslovnom i prvom razredu i dalje će uživati u ovom popularnom obroku.

Ovaj međuobrok dugo je bio omiljen među putnicima, a avioprijevoznik je široko poznat po tome što ga nudi besplatno na zahtjev, čak i više puta za redom. Mnogi su hvalili činjenicu da je dostupan bez dodatne naknade. Moramo priznati kako nam je po ovom jelu Korean Air ostao u jako dobrom sjećanju i definitivno je bio svojevrsni zaštitni znak jelovnika južnokorejskog nacionalnog avioprijevoznika.

U svom priopćenju, Korean Air je naveo kako se od 2019. godine broj turbulencija na njihovim letovima udvostručio. Dodali su da se u ekonomskom razredu više posudica Noodlesa poslužuje odjednom, što povećava rizik od prolijevanja i samim time od opeklina, s obzirom na blizinu putnika.

Međutim, u poslovnom i prvom razredu, Noodlesi se donose pojedinačno, smanjujući tako vjerojatnost prolijevanja u slučaju turbulencija, objasnio je avioprijevoznik.

Korean Air prestaje posluživati popularno jelo zbog sigurnosnih razloga!
Photo: Kevin LEE

Do sada je Korean Air besplatno pružao Noodlese putnicima na dužim rutama. No, sada će ih zamijeniti sendviči, corn dogovi, pizza i “Hot Pockets” – hrskave pite punjene sirom, mesom i povrćem.

Ova odluka izazvala je rasprave na društvenim mrežama. Neki korisnici su izrazili olakšanje, dok su drugi istaknuli da avioprijevoznik i dalje poslužuje druge artikle koji mogu uzrokovati opekline. “Zar kava i čaj nisu također vrući?” glasio je jedan komentar. Treći su pak odluku nazvali “vrlo dobrom”, rekavši da su uvijek bili “nervozni” da će se opeći. Jedan korisnik izrazio je nadu da će se instant rezanci ukloniti “zbog mirisa”.

Korean Air je izjavio da će “nastaviti tražiti metode i usluge koje su sigurne, a istovremeno povećavaju udobnost i zadovoljstvo putnika”.

Valja napomenuti kako ovo nije prvi put da aviokompanije razmišljaju od izbacivanju određenog jela ili pića s jelovnika iz sigurnosnih razloga, barem ako je suditi po navodima aviokompanija. Primjerice, ranije ove godine, Singapore Airlines najavio je da će za početak prestati posluživati tople napitke i obroke tijekom turbulencija, kao dio “opreznijeg pristupa”.

U svakom slučaju, izgleda kako će Korean Air koji je prometovao i na redovnoj liniji između Seoula i Zagreba sve do proglašenja pandemije koronavirusa, barem za sada izbaciti popularne Noodlese s jelovnika iz ekonomske klase i to kako navode iz sigurnosnih razloga.