ANALIZE

U Dubrovniku 14 tisuća, u siječnju u Hrvatskoj 272 tisuće putnika

Zračna luka Dubrovnik u siječnju ove godine prihvatila je i otpremila nešto više od 14 tisuća putnika, još uvijek daleko od rezultata iz 2019. godine.

U Dubrovniku 14 tisuća, u siječnju u Hrvatskoj 272 tisuće putnika

Zračna luka Dubrovnik u siječnju ove godine prihvatila je i otpremila svega 14.269 putnika, čak 12 tisuća putnika manje u odnosu na siječanj 2019. godine! Naravno, rast je prisutan uodnosu na prethodne dvije godine, kada su brojke bile još niže, no rezultat svakako nije obećavajući.

Podsjećamo, Dubrovnik je zabilježio značajno niži oporavak u odnosu na druge hrvatske zračne luke u pošloj ljetnoj sezoni, pritom je u cijeloj 2022. godini kroz ovu zračnu luku prošlo 2.1 milijuna putnika.

Radi se o trećoj hrvatskoj zračnoj luci koja je u jednoj godini imala više od 2 milijuna putnika, pa će Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo uskoro morati raspisati natječaj za drugog pružatelja zemaljskog usluga i u Zračnoj luci Dubrovnik.

Kroz osam hrvatskih zračnih luka otvorenih za redovni međunarodni promet u siječnju ove godine zabilježeno je ukupno 272.976 putnika.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar