NOVOSTI

SAS uvodi novu liniju prema Splitu

SAS Scandinavian Airlines u svojem je priopćenju za medije objavio niz novosti vezanih uz ovogodišnji ljetni red letenja. Nakon ranije najavljene nove linije prema Zadru, prijevoznik je sada najavio i novu liniju prema Zračnoj luci Split.

SAS uvodi novu liniju prema Splitu

SAS u ovogodišnjem ljetnom redu letenja uvodi novu, sedmu liniju prema Zračnoj luci Split. Radi se o liniji između norveškoj Trondheima i Splita koja će u prometu biti od kraja svibnja do sredine listopada ove godine. Linija će imati tek jedan let tjedno, svake subote, a na njoj će prometovati zrakoplovi tipa A319.

Uz novu liniju prema Trondheimu, SAS će iz Splita ovog ljeta letjeti prema nizu gradova u skandinaviji, poput Stockholma, Osla, Gothenburga, Kopenhagena, Stavangera i Bergena. Pritom valja istaknuti kako je prijevoznik najavio povećanje kapaciteta odnosno veći broj tjednih linija upravo na posljednje dvije spomenute linije, iz Bergena i Stavangera.

Iz dva spomenuta grada u špici sezone biti će dostupna do tri leta tjedno, radi se o povećanju broja tjednih rotacija u odnosu na prethodne godine te veći broj letova van srpnja i kolovoza. Podsjećamo, u špici prošlogodišnje ljetne sezone u SAS-u je organiziran višednevni štrajk koji je za posljedicu imao značajna otkazivanja letova, što se najviše odrazilo upravo na splitsku zračnu luku prema kojoj SAS već tradicionalno ima najveći broj letova u Hrvatskoj.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar