NOVOSTI

Ryanair će na dvije nove linije iz Zagreba prometovati i zimi

Irski Ryanair ovog je proljeća (s početkom travnja) uveo pet novih linija iz svoje zagrebačke baze. Linije su prvotno najavljene kao sezonske, no prijevoznik je u međuvremenu u prodaju pustio karte i za zimski red letenja koji stupa na snagu s krajem listopada, pa je izgledno da će dvije nove linije prometovati prema odnosno iz Zagreba i u zimskim mjesecima.

Ryanair će na dvije nove linije iz Zagreba prometovati i zimi

Od pet novih redovnih linija koje je Ryanair uveo ovog proljeća, dvije bi trebale prometovati i sljedeće zime! Radi se o redovnoj liniji za Alicante koje ovog ljeta prometuje dva puta tjedno, utorkom i subotom, a prema dostupnom redu letenja za zimu linija će od jeseni zadržati isti broj tjednih frekvencija, te će prometovati ponedjeljkom i subotom.

Uz ovu, Ryanair planira sljedeće zime povezivati Zagreb i Pisu. I ova je linija trenutno u prometu dva puta tjedno, srijedom i subotom, dok će od jeseni prometovati petkom i nedjeljom.

Od ranije uvedenih linija ističe se Solun prema kojem Ryanair iz Zagreba nije prometovao zimi, što će se promijeniti od kraja listopada ove godine. Naime, za razdoblje od kraja listopada ove godine do kraja ožujka sljedeće godine, najavljena su dva tjedna leta, svakog ponedjeljka i subote. U ljetnim mjesecima ova je linija u prometu tri puta tjedno, svakog petka, subote i nedjelje.

Uz ove novitete, ranije smo najavili povratak linije između Zagreba i Memmingena koja će od jeseni prometovati tri puta tjedno, ponedjeljkom, petkom i subotom. Naravno, zimski red letenja Ryanaira još uvijek nije finaliziran, prijevoznik ima dovoljno vremena za operativne promjene te potencijalno uvođenje dodatnih linija, pri čemu se Girona ističe kao logičan izbor s obzirom na činjenicu da između Barcelone i Zagreba ne postoji redovna komercijalna linija u zimskim mjesecima, a Girona se nalazi u gravitacijskom području glavnog grada Katalonije.

Valja također spomenuti kako će sljedeće zime Ryanair prometovati i iz dubrovačke zračne luke, dok je do sada u zimskim mjesecima isključivo prometovao prema odnosno iz glavnog grada Hrvatske.

Irski je avioprijevoznik u potpunosti preuzeo dominantnu ulogu u odnosu na druge niskotarifne avioprijevoznike u Hrvatskoj. Eurowings je drastično smanjio broj linija u odnosu na razdoblje prije globalne pandemije, EasyJet tek skromno raste, dok je Wizz Air smanjio ionako skroman kapacitet prema Hrvatskoj zbog problema s motorima zrakoplova.

2 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar

  • Predlažem da otvorite cjelogodišnji liniju Zagreb Malmo u Švedskoj ima puno hrvatskih građana koji bi istu koristili. Barem jednom tjedno ili 3 puta mjesečno

  • Predlažem liniju Zagreb – Cork jednom tjedno (smanjiti jednu za Dublin), bilo bi dosta putnika obzirom da ima dosta naših ljudi u Corku i okolici