NOVOSTI

Olujno nevrijeme uzrokovalo brojna otkazivanja u Europi

Sjever i zapad Europe su uslijed najave olujnog nevremena i ranije izdanih upozorenja odlučili provesti niz pripremnih mjera, među kojima su i otkazivanja brojnih zakazanih letova diljem Europe. Također, uslijed naravno vremenskih neprilika brojna otkazivanja i odgode su se dogodili i danas.

Olujno nevrijeme uzrokovalo brojna otkazivanja u Europi
Photo: Francois Van

British Airways je ukinuo više domaćih i europskih letova za i s londonskog aerodroma Heathrow, a osobito linije prema i iz Amsterdama, budući da se tamo očekuju veći poremećaji u prometu uslijed najavljenog nevremena.

Zbog jakih vjetrova izazvanih olujom Pia, značajan broj letova je već unaprijed odgođen ili otkazan za četvrtak 21. prosinca, a poremećaji u redu letenja se očekuju tijekom cijelog dana. Više od 200 letova je otkazano od strane raznih aviokompanija prema i iz amsterdamske zračne luke Schiphol.

Kako bi se odgovarajuće pripremili na ranije izdana upozorenja, KLM je iz predostrožnosti otkazao i letove na liniji prema i iz Zagreba, konkretno popodnevne letove KL1943 (AMS – ZAG) i KL1944 (ZAG – AMS).

Osim u navedenim gradovima, odnosno aerodromima kao što su Heathrow i Schiphol otkazivanja, odgode i poremećaji u prometu se očekuju i u drugim gradovima sjeverne i zapadne Europe.

Tako su prema trenutno dostupnim informacijama na web stranici FlightAware.com, primjerice sljedeće aviokompanije i aerodrmoni imale otkazivanja:

AviokompanijaBroj otkazanih letovaBroj odgođenih letova
KLM273123
KLM Cityhopper11358
British Airways26208
Lufthansa26182
Air France18110
Zračna lukaBroj otkazanih letovaBroj odgođenih letova
Amsterdam Schiphol228192
Frankfurt Int’l18187
London Heathrow16142
Munich Int’l1589
Stavanger Sola1510

Naravno podaci o broju otkazanih i odgođenih letova još će se mijenjati tijekom dana, ali nadamo se kako nitko od putnika, uključujući i čitatelja neće upasti u veće probleme te da će svi sretno i prije ili kasnije stići svojim odredištima!

2 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar