NOVOSTI

Norwegian uveo liniju između Zadra i Osla

Poznati niskotarifni avioprijevoznik, Norwegian, ovog je četvrtka, 20. lipnja, uveo redovnu sezonsku liniju između Osla i zadarske zračne luke. Rad se o povratku linije koja je posljednji put od strane Norwegiana prometovala u ljeto 2019. godine, prije izbijanja globalne pandemije.

Norwegian uveo liniju između Zadra i Osla
Photo: Zadar Airport

Norwegian je u četvrtak, 20. lipnja, uveo redovnu sezonsku liniju izmđu Zadra i Osla koja će u prometu biti dva puta tjedno. Radi se o liniji koja je u prometu bila prije izbijanja globalne pandemije, u ljetnoj sezoni 2019. godine, a zatim do sada nije obnovljena. Prijevoznik je ove godine odlučio ponovno uvesti dvije linije prema Zadru, a prvi let između dva grada obavljen je ovog četvrtka.

Linija će biti u prometu sve do sredine kolovoza, dva puta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje, a na njoj prometuju zrakoplovi tipa B737-800.

Uz ovu, Norwegian će od sutra, 23. lipnja, prometovati i na liniji Kopenhagen – Zadar, također dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, zaključno s 18. kolovozom.

Na liniji između Kopenhagena i Zadra prometuje još i SAS, no svega jednom tjedno, subotom, u razdoblju od 29. lipnja do 03. kolovoza, dok irski Ryanair dva grada povezuje tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom, do kraja rujna ove godine.