NOVOSTI

KLM vraća drugi dnevni let za Zagreb

Nizozemski KLM Royal Dutch Airlines revidirao je svoj ljetni red letenja za sljedeću godinu. Došlo je do operativnih promjena i na liniji prema Zagrebu, prema kojem će avioprijevoznik ponovno letjeti dva puta dnevno.

<strong>KLM vraća drugi dnevni let za Zagreb</strong>

Nizozemski KLM u zimskom redu letenja ove godine, zbog restrikcija na Schipholu, značajno je reducirao svoj sezonski red letenja, što se, između ostalih zračnih luka, odrazilo i na Zagreb. Kompanija je, naime, ukinula drugi dnevni let (večernji) prema Zagrebu, te trenutno prometuje 7 puta tjedno (jedan let dnevno) prema glavnom gradu Hrvatske. Treba istaknuti da je KLM ove zime uveo i redovnu liniju između Amsterdama i Splita, koja prometuje 5 puta tjedno.

KLM je revidirao svoj ljetni red letenja za sljedeću godinu u kojem će zasigurno biti još operativnih promjena, no u prodaji je ponovno drugi dnevni let za Zagreb kojeg kompanija namjerava vratiti u promet.

Radi se o liniji koja ima kasni večernji dolazak u Zagreb te ranojutarnji polazak prema Amsterdamu, sam let omogućuje niz konekcija, osobito prema Sjevernoj Americi. KLM će svakodnevno prometovati na drugom dnevnom letu kroz cijeli ljetni red letenja, u razdoblju od kraja ožujka do kraja listopada sljedeće godine.

Popodnevni let ostaje svakodnevno u prometu, pa će KLM između Zagreba i Amsterdama prometovati 14 puta tjedno, s jednom razlikom – u samoj špici ljetne sezone, u periodu od početka srpnja do kraja kolovoza, KLM će, umjesto u popodnevnim, rotaciju obavljati u prijepodnevnim satima, s polaskom iz zagrebačke zračne luke u 11 sati i 30 minuta.

Na obje linije najavljeni su zrakoplovi KLM Cityhoppera tipa E70, E90 te E295, dok su za špicu sezone planirani zrakoplovi tipa B737-800.

Raniji povratak u Dubrovnik

Dubrovačka je zračna luka za KLM sezonsko odredište. Ipak, u ljetnom redu letenja sljedeće godine KLM planira pokrenuti liniju između Dubrovnika i Amsterdama ranije nego što je to bio slučaj prošle godine.

Prvi let je najavljen već za 26. ožujak, a linija je planirana dva puta tjedno, subotom i nedjeljom, do kraja lipnja, kada će ista biti u prometu svakodnevno. Za posezonu su također najavljena dva leta tjedno, subotom i nedjeljom, do kraja listopada.

Split do tri leta dnevno

Slična je situacija i u Splitu. Zimska linija najavljena je do kraja ožujka, a ista će nastaviti prometovati i u ljetnom redu letenja. Kako doznajemo, zrakoplovi bi na ovoj liniji trebali prometovati svakodnevno već od 26. ožujka, a KLM će s jednog prijeći na tri leta dnevno u špici ljetne sezone, u razdoblju od početka srpnja do kraja kolovoza.

Većih odstupanja u odnosu na prošlogodišnji ljetni red letenja od strane KLM-a trenutno nema, broj tjednih operacija praktički bi trebao biti isti, no pitanje je kakve će poteze kompanija povući u sljedeća tri mjeseca, preostalo je još dovoljno vremena do početka još jednog ljetnog reda letenja za dodatna iznenađenja.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar