NOVOSTI

KLM obilježio 10. obljetnicu letenja između Amsterdama i Zagreba!

U Zračnoj luci Franjo Tuđman, obilježena je deseta obljetnica od uspostave leta prema jednom od najvažnijih europskih zračnih čvorišta i jednoj od najprometnijih zračnih luka u Europi – Amsterdamu! Prvi let obavljen je 26. travnja 2014, zrakoplovom Embraer 190 sa 100 sjedala.

KLM obilježio 10. obljetnicu letenja između Amsterdama i Zagreba!
Photo: 10. obljetnica linije Amsterdam – Zagreb (KLM)

Linija Zagreb – Amsterdam značajna je jer je omogućila odličnu povezanost Hrvatske i Nizozemske te juga i sjevera Europe, olakšavši putovanje poslovnim ljudima, turistima i putničkim entuzijastima. KLM između Zagreba i Amsterdama prometuje s jednim od najmodernijih zrakoplova današnjice, Embraerom 195-E2, kapaciteta 132 sjedala, koji troši 9% manje goriva te emtira čak 31% manje ugljičnog dioksida u odnosu na klasične zrakpolove starije generacije. Zrakoplov E195-E2 ujedno je i 48% tiši u odnosu na klasični E190. Od uspostave leta prema Amsterdamu prije 10 godina, KLM je sustavno razvijao liniju Zagreb-Amsterdam te danas leti dva puta dnevno između ta dva grada, svih 365 dana u godini.

Na prigodnoj svečanosti u zagrebačkoj zračnoj luci, Gojko Mavrinac, Station Manager KLM-a za Hrvatsku je izjavio: “Danas s veseljem i ponosom obilježavamo desetu obljetnicu prvog leta Zagreb-Amsterdam. Unatoč svim izazovima koji su zadeseli zrakoplovni sektor tijekom proteklih godina, uključujući izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom, KLM nikad nije prekinuo letove prema europskim odredištima, uključujući Amsterdam, omogućivši bolju povezanost Hrvatske i regije s Nizozemskom i ostatkom svijeta.

Nicolas Duthilleul, izvršni direktor i član Uprave MZLZ izjavio je: „Iskreno čestitamo KLM-u, našem značajnom partneru, na proslavi desete obljetnice letenja u Zagreb. Želimo istaknuti da je KLM tijekom ovog razdoblja dao značajan doprinos povezivanju Zagreba s brojnim destinacijama diljem svijeta i dobrim prometnim rezultatima zračne luke. Veselimo se nastavku uspješnje suradnje i obilježavanju novih obljetnica u budućnosti.

Povodom 10. obljetnice prvog leta na liniji Zagreb-Amsterdam u želji da putnicima zahvali na dosadašnjem povjerenju, KLM je u petak poslije podne svih 100 putnika na toj liniji nagradio je s prigodnim poklonima koji simboliziraju Nizozemsku, a članove Flying Blue programa koji će na liniji ZAG-AMS putovati na sam dan obljetnice, 27. travnja, sa 5 puta više milja.

KLM osim za Zagreb, leti i za Split i Dubrovnik. U predsezoni, do 29. lipnja , leti jednom dnevno za Amsterdam, a od 30.06. – 25.08. čak 3 puta dnevno. Za Dubrovnik, od 06.04 do 28.06. KLM leti jednom tjedno, a nakon 29.06. svaki dan.

KLM obilježio 10. obljetnicu letenja između Amsterdama i Zagreba!
Photo: 10. obljetnica linije Amsterdam – Zagreb (KLM)

Zahvaljujući prilagođenom rasporedu, putnici će iskoristiti opsežnu mrežu KLM-a koju čine 160 europskih i dugolinijskih odredišta putem učinkovite, korisnički prijateljske zračne luke Amsterdam Schiphol. Schiphol je redovito ocijenjen od strane putnika kao jedna od najlakših i najbolje strukturiranih povezujućih zračnih luka na svijetu, zahvaljujući jedinstvenom konceptu jednog terminala koji omogućuje vrijeme za povezivanje od 40 minuta.

O KLM Royal Dutch Airlines

Više od jednog stoljeća KLM je bio pionir u zrakoplovnoj industriji. KLM je najstariji zrakoplovni prijevoznik koji još uvijek posluje pod svojim izvornim imenom i ima za cilj biti vodeći europski mrežni prijevoznik u usmjerenosti na putnika, učinkovitosti i održivosti. KLM mreža letova povezuje Nizozemsku sa svim ključnim svjetskim gospodarskim regijama i moćan je motor koji pokreće nizozemsko gospodarstvo.

KLM Royal Dutch Airlines dio je Air France–KLM grupe. KLM je također član globalne SkyTeam Alliance, koja ima 18 članica zrakoplovnih kompanija.

O Air France-KLM grupi

Globalni igrač sa snažnom europskom bazom, glavna područja poslovanja Air France-KLM grupe su prijevoz putnika, prijevoz tereta i zrakoplovno održavanje.

Air France-KLM vodeća je grupa zrakoplovnih prijevoznika u međunarodnom prometu na polasku iz Europe. Svojim klijentima nudi pristup svjetskoj mreži koja pokriva više od 310 odredišta zahvaljujući Air France-u, KLM Royal Dutch Airlines-u i Transavia-i, uglavnom iz svojih središta u Paris-Charles de Gaulle i Amsterdam-Schiphol.

Zajedno sa svojim partnerima Delta Air Lines i Virgin Atlantic, Air France-KLM upravlja najvećim transatlantskim zajedničkim pothvatom, s više od 340 dnevnih letova u 2019.

Prepoznata već 18 godina kao vodeća industrija u održivom razvoju, Air France-KLM grupa odlučna je ubrzati prijelaz na održivije zrakoplovstvo. Od 2003. Air France-KLM grupa članica je inicijative Global Compact Ujedinjenih naroda. Primarna svrha je dati značajan doprinos ciljevima održivog razvoja UN-a, usklađenim s aktivnostima Air France-KLM grupe.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar