NOVOSTI

Bankrotirao još jedan prijevoznik, ukinuti letovi za Zadar i Dubrovnik

Norveški niskotarifni avioprijevoznik, Flyr, jučer je, 01. veljače ove godine, i službeno potvrdio kako obustavlja sve operacije te kompanija odlazi u bankrot.

<strong>Bankrotirao još jedan prijevoznik, ukinuti letovi za Zadar i Dubrovnik</strong>

Još jedan avioprijevoznik prekinuo je sve operacije i proglasio bankrot. Flyr, norveški niskotarifni avioprijevoznik, neće obnoviti prometovanje te je zbog financijskih problema morao u likvidaciju.

Kompanija je osnovana 2020. godine, a prvi let je obavljen u ljeto 2021. godine. Uz niz međunarodnih odredišta u Europi, prijevoznik je prometovao i prema dva odredišta u Hrvatskoj: prema Zadru i Dubrovniku.

Zrakoplovi tipa B737-800 te B737 MAX 8 prometovali su na linijama između Osla i Dubrovnika, te iz Bergena i Osla prema zadarskoj zračnoj luci.

Prije nekoliko dana u povijest je otišao i Flybe, koji je pod istim imenom tek nedavno obnovio promet, a sada je i ovaj norveški avioprijevoznik morao obustaviti svoje operacije. Na norveškom tržištu i dalje dominantna ostaju dva avioprijevoznika – niskotarifni Norwegian te SAS Scandinavian Airlines.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar