NOVOSTI

AirBaltic u najavi ima 5 linija prema Hrvatskoj za sljedeću ljetnu sezonu!

Latvijski nacionalni avioprijevoznik airBaltic koji tijekom ljetnih mjeseci prometuje prema hrvatskim zračnim lukama ponovno je najavio linije i za sljedeću ljetnu sezonu. Kako sada stvari stoje airBaltic bi trebao prometovati na 5 sezonskih linija tijekom ljetnog reda letenja 2024. godine.

Sukladno podacima dostupnim na službenim stranicama avioprijevoznika, airBaltic bi tijekom ljetne sezone 2024. trebao prometovati na sljedećim linijama:

  • Riga (RIX) – Split (SPU)
  • Tallinn (TLL) – Split (SPU)
  • Riga (RIX) – Dubrovnik (DBV)
  • Tallinn (TLL) – Dubrovnik (DBV)
  • Vilnius (VNO) – Dubrovnik (DBV)

Dakle, Split će i sljedeće sezone imati dvije linije latvijskog nacionalnog avioprijevoznika prema dva glavna grada u Baltičkim zemljama, odnosno prema Rigi (Latvija) i Tallinnu (Estonija).

Letovi na obje sezonske linije prema Splitu planirani su dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, u razdoblju od svibnja do listopada.

Prvi let na liniji između Rige i Splita planiran je za 13. svibnja, a na liniji između Tallinna i Splita za 3. svibnja 2024. godine. Iz Rige prema Splitu airBaltic bi prometovao do 11. listopada, a iz Tallinna prema Splitu do 25. listopada 2024. godine.

Naša najjužnija zračna luka trebala bi biti povezana sljedeće sezone sa sva tri glavna grada u Baltičkim zemljama, odnosno s Rigom (Latvija), Tallinnom (Estonija) i Vilniusom (Litva).

Letovi iz Rige, Tallinna i Vilniusa prema Dubrovniku planirani su dva puta tjedno, utorkom i subotom, u razdoblju od sredine svibnja do sredine listopada.

Što se tiče ponovne najave letova latvijskog nacionalnog avioprijevoznika prema Rijeci i u sljedećoj ljetnoj sezoni, sukladno dostupnim podacima nisu planirani ponovni letovi airBaltica između Rige i Rijeke. Podsjetimo se kako je airBaltic u prošloj ljetnoj sezoni prometovao iz Rige prema Rijeci dva puta tjedno, srijedom i petkom. Također, airBaltic nema u planu i najavi letove prema ostalim hrvatskim zračnim lukama.

Na kraju jedan zanimljiv podatak za airBaltic. Naime, latvijski nacionalni avioprijevoznik prema podacima dostupnim na svojoj službenoj web stranici u floti ima isključivo zrakoplove tipa Airbus A220-300 kapaciteta 148 sjedećih mjesta, i to konkretno 44 zrakoplova navedenog tipa i kapaciteta.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar