NOVOSTI

Jet2 planira tri nove linije za Pulu

Britanski touroperator i leisure avioprijevoznik, Jet2, koji u ljetnom redu letenja ima značajan broj linija prema Dubrovniku, najavio je ranije uvođenje odnosno povratak starih linija u promet prema Zračnoj luci Pula u ljetnom redu letenja sljedeće godine.

Jet2 planira tri nove linije za Pulu

Jet2 će sljedećeg ljeta ponovno uvesti određene linije prema pulskoj zračnoj luci. Kako smo ranije kratko najavili, prijevoznik planira od proljeća sljedeće godine ponovno povećati broj linija prema Puli, dovodeći ponovno veći broj gostiju u Istru i njene hotele, po istom modelu kao što to kompanija radi u Splitu i Dubrovniku, pri čemu prema Dubrovniku ima najveći broj sjedala u Hrvatskoj, što i ne čudi kada se zna da je Dubrovnik hit destinacija za britanske goste.

Valja spomenuti kako 4 linije na kojima Jet2 planira prometovati sljedećeg ljeta već imaju direktne letove, tako još jedan touroperator, TUI, povezuje Birmingham, Manchester i London (Gatwick) s Pulom, dok niskotarifni Ryanair prometuje na liniji između London Stansted i Pule.

Prijevoznik na proljeće planira prometovati na sljedećim linijama:

  • Birmingham, 2 puta tjedno od 02.05., ponedjeljkom i petkom do sredine listopada,
  • East Midlands, jednom tjedno od 24.05., nedjeljom do kraja rujna,
  • London Stansted, jednom tjedno od 03.05., subotom do sredine listopada,
  • Manchester, 2 puta tjedno od 01.05., ponedjeljkom i četvrtkom do sredine listopada.

Iako se radi o razmjerno niskom broju tjednih rotacija (tek jedna do dvije), s obzirom na to da će linije biti u prometu od 4 do 5 ljetnih mjeseci, Jet2 će na istima ponuditi gotovo 50 tisuća sjedala, što je bitan dodatak za pulsku zračnu luku koja još uvijek nije dostigla brojke iz 2019. godine, što se svakako više ne može smatrati posljedicom globalne pandemije.