NOVOSTI

Turkish Airlines najavio početak letova prema Australiji

Turkish Airlines, dodaje Sydney, najveći grad Australije, svojoj razgranatoj mreži letova. Ovo je drugi ulazak ove nacionalne aviokompanije na australski kontinent, a Sydney će postati prva destinacija u Australiji s direktnim letovima u budućnosti. Letovi između Istanbula i Sydneya započet će 4. prosinca 2024., a četiri puta tjedno bit će operirani putem Kuala Lumpura koristeći Airbus A350-900 zrakoplove.

Turkish Airlines najavio početak letova prema Australiji
Photo: Alireza Akhlaghi

Ova nova ruta ne samo da jača prisutnost Turkish Airlinesa na najnovijem kontinentu u njihovoj mreži letova, već i dodatno učvršćuje veze između Turske i Australije, potičući rast u turizmu, trgovini i kulturnoj razmjeni.

Povodom dodavanja ove nove destinacije u globalnu mrežu letova, predsjednik Upravnog odbora i Izvršnog odbora Turkish Airlinesa, prof. Ahmet Bolat, izjavio je: “Sretni smo što možemo najaviti pokretanje linije za Sydney, što za nas otvara novo poglavlje na ovom kontinentu. Ova nova ruta ne samo da širi našu mrežu letova, već i potvrđuje našu predanost prisutnosti u Australiji, povezujući naše putnike s novim prilikama i iskustvima uz udobnost i gostoljubivost Turkish Airlinesa. Sydney će također biti naša prva destinacija u Australiji s direktnim letovima kada dobijemo zrakoplove koji mogu preletjeti ovu rutu u jednom neprekinutom letu.”

Ministar za radna mjesta i turizam, John Graham, komentirao je ovu novost rekavši: “Oduševljen sam što Turkish Airlines po prvi put slijeće u Sydney, pružajući europskim putnicima izravan pristup svjetskim atrakcijama naše države. Vlada Novog Južnog Walesa blisko je surađivala sa Zračnom lukom Sydney i Turkish Airlinesom kako bi osigurala ovu novu uslugu. Sydney je ulazna vrata u Australiju, a podrška ovoj ruti ima ogroman potencijal za rast turističke ekonomije države.”

Izvršni direktor Zračne luke Sydney, Scott Charlton, rekao je: “Ova najava direktnih letova predstavlja značajnu prekretnicu za putovanja u Europu, omogućujući putnicima besprijekoran pristup stotinama destinacija preko čvorišta Turkish Airlinesa u Istanbulu. Ponosni smo što je Turkish Airlines odabrao Sydney i Novi Južni Wales za svoju prvu direktnu uslugu, što je snažna potvrda svega što naš grad i država imaju za ponuditi. U međuvremenu, putnici će već u prosincu 2024. imati priliku iskusiti nagrađivanu uslugu Turkish Airlinesa na relaciji Sydney – Istanbul putem Kuala Lumpura.

S više od 15.000 Australaca turskog porijekla u Novom Južnom Walesu i s Turskom koja je dosljedno ocijenjena kao jedna od najpopularnijih destinacija za australske putnike, uvjereni smo da će ova usluga biti snažno podržana. Današnja najava također je izuzetno važna za ekonomiju Sydneya i Novog Južnog Walesa te naglašava značaj međunarodnog zračnog prometa u potpori naše turističke ekonomije. Radujemo se inauguralnom letu Turkish Airlinesa i daljnjem rastu njihovih usluga u godinama koje dolaze.”

Nažalost, barem što se Hrvatske tiče, barem na početku i kako sada stvari stoje putovanja zrakoplovima Turkish Airlinesa iz Hrvatske prema Australiji zahtijevat će najmanje 2 stajanja, barem za nadopunu goriva i izmjenu posade te stoga ovakva dinamika letova s 2 stajanja svakako neće Turkish Airlines staviti na mjesto najpoželjnijeg avioprijevoznika za letove iz Hrvatske prema Australiji i obratno.

No, kao što smo to već rekli iz perspektive putovanja iz i prema Hrvatske Turkish Airlines bi postao izuzetno popularan kad bi se uveli navedeni letovi s 1 stajanjem, a kad bi uz to i vremena konekcija bila dobra.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar