NOVOSTI

Dodatni letovi Air Francea prema Zagrebu u zimskom redu letenja

Francuski nacionalni avioprijevoznik, član SkyTeam alijanse, u zimskom redu letenja povećat će broj rotacija na svojoj redovnoj cjelogodišnjoj liniji između Pariza i Zagreba.

Dodatni letovi Air Francea prema Zagrebu u zimskom redu letenja

Air France će u predstojećem zimskom redu letenja koji na snagu stupa s krajem listopada ove godine povećati broj rotacija između Zagreba i Pariza u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Naime, prošle zime Air France je do siječnja svakodnevno prometovao između dva grada, a zatim je u razdoblju od 10. siječnja do 17. veljače na liniji prometovao 4 puta tjedno. Do redukcije je došlo zbog radova na novom sustavu kontrole leta u pariškoj zračnoj luci Charles de Guelle, pa je Air France, kao najveći korisnik te zračne luke, prisilno rezao kapacitet na gotovo svim europskim linijama.

Za predstojeći zimski red letenja najavljeni su svakodnevni letovi između dva grada, što je povećanje u odnosu na prošlogodišnji zimski red letenja, no novost je povećanje broja letova u dva razdoblja tijekom zimskog reda letenja. Odmah na samom početku istog, s krajem listopada, Air France će u ponudi imati 10 letova (svakodnevno, uz dva leta dnevno 29.10., 31.10. i 02.11.).

Povećanje je planirano i za razdoblje oko Božića i Nove godine, pa će tako Air France između Zagreba i Pariza prometovati prema sljedećem:

  • 16. prosinca – 22. prosinca: 9 puta tjedno, dva leta dnevno 21. i 22. prosinca,
  • 23. prosinca – 29. prosinca: 10 puta tjedno, dva leta dnevno 26., 28. i 29. prosinca,
  • 30. prosinca – 05. siječnja: 10 puta tjedno, dva leta dnevno 30. prosinca, 02. i 04. siječnja.

Na navedenoj liniji prometovat će zrakoplovi tipa E90 i E70, koji u floti francuskog prijevoznika imaju 100 odnosno 76 sjedala, pri čemu valja napomenuti kako je operator HOP, tvrtka kćerka Air Francea, čiji su zrakoplovi tipa E90 u potpunosti obojeni u livery Air Francea, što će se dogoditi i s flotom E70 zrakoplova. Također treba spomenuti kako je Air France najavio potpuno preuređenje putničke kabine Embraer zrakoplova, čime će od jeseni u istima biti dostupna nova udobnija sjedala te opcija za punjenje mobilnih uređaja i tableta.

Air France će s krajem rujna završiti svoje operacije prema Splitu za ovu sezonu odnosno godinu (planiran je još jedan let, 29. rujna), dok će prema Dubrovniku avioprijevoznik prometovati do 02. studenog, pri čemu će jedna rotacija biti obavljena u zimskom redu letenja.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar